Okul servisi şoförlerine eğitim semineri verildi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki servis şoförlerine bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullardaki öğrencilerin daha rahat ve kontrollü olarak ev ve okullarına gitmesinin sağlanmasını amaçlayan seminerde, araçların fenni muayeneleri, sigortaları, koltuk sigortaları, camlarının sabit olması, yol güzergah belgeleri konularında bilgilendirme yapıldı. Merzifon İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yozgat, şoförlere yaptığı konuşmada, ?Hepimiz yaptığımız işin önemini ve sorumluluğunu biliyoruz. Ham maddesi insan olan hataların telafisi her zaman mümkün olmuyor. Anne ve babalar çocuklarını sizlere emanet ediyor. Burada sizlere düşen görev çocukları sağ salim bir şekilde evlerine teslim etmektir.? dedi.

Toplam 124 araçla 1800 öğrencinin evlerinden alınıp taşıma merkezlerine getirildiğini ifade eden Yozgat, ?Bazı ilçelerin nüfusuna eş değer sayıda öğrenci taşıyoruz. Bunun için hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Bazen aksaklıklar olabiliyor. Bizler bu sıkıntıları büyütmeden çözmeliyiz. Kazasız, belasız bir şekilde bu eğitim ve öğretim sezonunu da bitirmeyi planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Servis şoförlerini trafik kurallarına uymaya davet eden İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ahmet Genç, eğitimin sadece okulda değil yaşanılan her alanda olduğunu söyledi. Genç, şöyle devam etti: ?Okullar açılmadan önce Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Sizlerden trafik kurallarına uymanızı ve araçlarınızda bulunması gereken donanımları tamamlamanızı istiyoruz. Yetişkin taşımıyorsunuz, çocuk taşıyorsunuz.?

Servis şoförlerinin saç ve sakallarına da dikkat etmeleri gerektiğinin önemine dikkat çeken Jandarma Kıdemli Başçavuş Metin Cayrat, çalışma saatleri içerisinde şoförlerin tütün mamullerinden de uzak durmasını istedi. Cayrat, ?Neyi taşıdığımız ne gözle baktığımız önemli. Sizlere emanet edilen öğrencilerin başlarına bir şey gelmemesi için trafik kurallarına uyalım. Kendi davranış biçimlerimize de dikkat edelim. Kılık ve kıyafetlerinize önem vermelisiniz. Her gün tıraş olmalısınız. İş saatleri içerisinde lütfen sigara kullanmayın. Ayrıca kış mevsimine giriyoruz. Yolların durumunu biliyorsunuz. Bunun için araçlarınızdaki yardımcı malzemeleriniz tam olsun.? ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Merzifon İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yozgat, Jandarma Kıdemli Başçavuş Metin Cayrat, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ahmet Genç, Zabıta Memuru Tunç Gümüş, Özel İdare Müdürü Mustafa Muslu ve servis şoförleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber